Henter indhold
Bøgelunden daginstitution er under opførelse

Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S

Bøgelunden daginstitution er under opførelse

23. juli 2019

I Hundsbæk & Henriksen er vi midt i projekteringen af en af Allerød Kommunes nye daginstitutioner i Blovstrød. Der er lagt vægt på den pædagogisk viden bag de alternative løsninger i daginstitutionen for at kunne skabe trygge rammer for børnene, hvor der er mulighed for leg, fordybelse og udfoldelse.

I de seneste år har der været en stigning indbyggertallet i Blovstrød. Det har skabt et behov for at tilbyde moderne daginstitutioner med plads til leg og læring. Det nye børnehus Bøgelunden bliver den anden af to nye institutioner (Bøgelunden og Pilelunden) med tilknytning til Blovstrød Skole.

Bøgelundens formål et at kombinere den nyeste viden inden for pædagogik med medarbejdernes ønsker til og ambitioner for deres fremtidige daginstitutioner. Bøgelunden får to etager med plads til 150 vuggestue- og børnehavebørn i 1-6 årsalderen placeret i fire store hjemmegrupper samt en mindre enhed med særlige rumligheder.

Inddragelse af pædagogiske principper

Tankegangen bag projektet bygger på pædagogisk forskning, der viser, at børn drager stor fordel af at indgå i grupper med blandet alder. Derfor er vuggestue- og børnehavebørn ikke adskilt, men indgår på tværs af aldre i hjemmegrupper.

– Vi har lagt vægt på, at Allerøds pædagogiske princippet efterleves i børnehuset. Derfor har det været vigtigt, at bygningen skal kunne ændre anvendelse – til f.eks. indskoling, hvis antallet af de mindste børn falder i takt med at antallet af skolebørn stiger. Derfor har der været en tæt dialog mellem de, der skal benytte huset og vores byggefolk. Det har vi fået et rigtig godt projekt ud af, som nu skal realiseres, fortæller Allerøds Borgmester Karsten Längerich til avisen AllerødNyt.

Børne- og Læringsby i Blovstrød

Både Pilelunden og Bøgelunden er nye dagtilbud, som er en del af den ambitiøse udvikling af Blovstrød Børne- og Læringsby, som også omfatter SFO, Blovstrød Skole, et nyt klubtilbud samt Blovstrød Idrætsanlæg.

– Jeg er meget tilfreds med Pilelunden, og nu glæder jeg mig til at følge arbejdet med at skabe endnu et unikt dagtilbud med Bøgelunden. Det er rigtig godt for kommunens mindste borgere og deres forældre, siger Nikolaj Bührmann, der er formand for Børne- og Skoleudvalget til AllerødNyt.

Teamet bag Bøgelunden

Projektet er udarbejdet i samarbejde med totalentreprenøren Bang Nielsen A/S og arkitekterne fra Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S.

Hos Hundsbæk & Henriksen har vi været ansvarlige for projektering af el, konstruktioner, vvs, cts. Derudover har vi udviklet en brandstrategi, der sikre bygningen i fremtiden.

Læs vores andre nyheder og Vilhelm Lauritzens artikel om projektet.

Se flere referencer om daginstitutioner