Henter indhold
Indvielse: Dragør har fået “rigtig meget svømmehal for pengene”

Foto: Arkitekt Peter Vegge

Indvielse: Dragør har fået “rigtig meget svømmehal for pengene”

7. oktober 2019

Dragør Svømmehal indviet

Sammen med Dragør KommuneArkitekt Peter Vegge  og totalentreprenør JS Sten og Stål A/S har vi fejret indvielsen af den nye Dragør Svømmehal. Projektet er ét blandt en længere række spændende svømmehalsprojekter i Hundsbæk og Henriksens portefølje.

Ny svømmehal i nordisk stil

Den nye svømmehal, der er opført som en stilren arkitektonisk tilbygning på 2.000 m2 til den eksisterende Hollænderhal, rummer et 25 meter-bassin med vipper på 1 og 3 meter. Derudover er der også et 80 kvadratmeter øvebassin og et rum med et varmtvandsbassin på 50 kvadratmeter.

Svømmehallen er udført med et stort åbent areal i et minimalistisk udtryk med skjulte konstruktioner og installationer. Den er forsynet med 800 m² kælder for vandbehandlingsanlæg og teknik, som sikrer let tilgang for drift og vedligeholdelse samt et enkelt udtryk.

Sammen med Hollænderhallen danner Dragør Svømmehal ramme om et kulturcenter med mange aktiviteter. Det har i årevis været et ønske blandt byens borgere at få den svømmehal, som de nu kan boltre sig i.

”Rigtig meget svømmehal for pengene”

Indvielsesdagen bød på både musikalske indslag, taler, klipning af den røde snor og forskellige vandaktiviteter. Svømmehallen blev overdraget til brugerne af formand for By-, Erhvervs- og Planudvalget, Allan Holst, som bl.a. udtalte:

” Vi har fået rigtig meget svømmehal for pengene. Som i rigtig, rigtig meget. Vi står i dag med en super lækker svømmehal, hvor der er gjort brug af de sidste nye teknologier. Og det betyder blandt andet også, at svømmehallen har et fantastisk dejligt indeklima”.

Byggeriet gik i gang i 2017, hvor entreprenøren blev udfordret af en uventet olieforurening, som først skulle inddæmmes og opryddes. I november sidste år blev der holdt rejsegilde og i fredags kunne de første badegæster endelig tage sig en dukkert.

Læs mere om Dragør Svømmehal