Henter indhold

Ingeniør til København

Hverdagen hos det rådgivende ingeniørfirma Hundsbæk & Henriksen A/S byder både på varierede opgaver, ansvar og hygge, fortæller Therese, som er én af virksomhedens yngre medarbejdere.

Therese Negård Antonsen, civilingeniør i Indeklima og Energi.

Ansat som VVS-ingeniør hos Hundsbæk & Henriksen i København siden juni 2017.

Som vvs-ingeniør skal jeg blandt andet beregne forbruget af vand, varme og ventilation og sørge for, at systemerne bliver dimensioneret derefter. En stor del af min hverdag handler om energi, indeklima og bæredygtighed, da det heldigvis fylder mere og mere i byggerierne. Derudover er jeg også ude på byggepladsen og føre tilsyn.

Det er en stor motivation for mig, at jeg kan være med til at optimere byggeriet. Jeg føler, at jeg er med til at sænke behovet for energi, og at jeg gør noget godt for miljøet. Det er spændende at finde de nye teknologier, som gør det muligt. Man lærer hele tiden.

Projekter af forskellig karakter og størrelse gør, at ingen dage er ens. Jeg er både inddraget i dimensioneringen af et jordvarmeanlæg på den lokale skole, som i de 20.000 m² bolig på Enghave Brygge, og de forskellige opgaver og udfordringer gør, at jeg ikke er ”låst fast” i en rolle, men at jeg derimod har afvekslende opgaver. Det er lærerigt og interessant at bidrage til forskellige typer af byggeri.

Man forsvinder ikke i mængden, for vi er ikke så mange på kontoret. Der er altid nogen, jeg kan spørge, og vi hjælper hinanden. Vi er en god blanding af unge og mere erfarne ingeniører, og det giver en ret god dialog og sparring på projekterne, hvor jeg så også bliver hørt og får ansvar. Og så har vi det sjovt! Jeg glæder mig til at gå på arbejde hver dag – både fordi mit arbejde er spændende, og fordi det er hyggeligt at være her.