Henter indhold
Finlandsparken i Vejle

Illustration: Pluskontoret Arkitekter A/S

AAB Finlandsparken, Vejle

– Bedre forbindelser mellem bebyggelserne i boligområdet

Landbyggefondens formål med støtten fra Infrastrukturpuljen er at skabe bedre forbindelser mellem bebyggelserne i boligområdet.

Der er således givet støtte til at færdiggøre moderniseringen af infrastrukturen i området med fokus på områdeforskønnelse, stier, belægninger og belysning.

Projektet opsummeret kort:

  • Indkørsler, p-pladser og køreveje for køretøjer  er forbedret.
  • Belysning i området er bearbejdet
  • P-pladser er blevet udsmykket med forskellige symboler malet på asfalten
  • Der er etableret arealer til rulleskøjter skaterbane og skaterplads, boldspil mm.
  • Området er åbnet op med visuelle forbindelser bl.a. vha. transparent facadebeklædning af garager for at forbedre trygheden.
  • Der er etableret en primær tværforbindelse for fodgængere i bebyggelsen, som også har gode forbindelser til nabobebyggelser
  • Adgange til beboerhuse er tydeliggjorte
  • Der er etableret en plads på vestsiden af bebyggelsen med sammenhæng til en idrætsplads
  • Et område i parken udlægges med højbede, som beboerne kan leje.

 

Preben Kristensen
Preben Kristensen
Ingeniør

Fakta

  • Bygherre: AAB Vejle
  • Adresse: Finlandsvej, 7100 Vejle
  • Arkitekt: Pluskontoret Arkitekter A/S
  • Rådgivningstype: Ingeniørrådgivning
  • Rådgivningsydelse: Udarbejdelse af projektforslag, forprojekt (myndighedsprojekt), hovedprojekt, projektopfølgning, fagtilsyn, 1 års gennemgang samt udførelse af som udført tegninger.
  • Entreprisesum: 28 mio. kr.
  • Omfang: 50.000 m²
  • Udførelsesperiode: 2016 – 2018