Henter indhold
Damsøbadet

Billedet er fra før renoveringen

Damsøbadet

– Renovering af bevaringsværdig svømmehal fra 1939

Hundsbæk & Henriksen A/S har sammen med Arkitekt Peter Vegge ApS vundet projektet om renovering af Damsøbadet på Frederiksberg.

Inden for de seneste år har vi arbejdet på mere end 30 forskellige projekter inden for svømme- og friluftsbade i Danmark – og dermed etableret os blandt førende rådgivere på området.

Opmåling med 3D scanning

Den gamle svømmehal, herunder bassinområder, forbindelsesgange, omklædningsrum samt teknikkælder, blev opmålt ved hjælp af 3D scanning med efterfølgende beregning i punktsky, som blev leveret til vores tegnerne og herefter videre bearbejdet i REVIT med henblik på en effektiv renoveringsproces.

3D-scanningen blev udført i farver, hvilket giver et godt overblik over, hvad der er hvad i punktskyen samt mulighed for at skelne de forskellige rørtyper fra hinanden. Fordelene ved opmåling ved 3D scanning er særligt den detaljegrad, der opnås og som er større end ved en traditionel opmåling samt at det efterfølgende ikke er nødvendigt at køre ud til byggeriet ved eventuelle forglemmelser i forbindelse med en manuel registrering. Vi valgte at lave en indvendig punktsky med udgangspunkt i den faktiske globale kote, hvilket muliggør en eventuel ekstra opmåling senere.

 Genopretning og modernisering

Projektet omfatter renovering i form af genopretning og modernisering af 25 m bassin, afløb, bassinrum, promenadedæk, facader og loft.

Udskiftning af ødelagte vægfliser og gulvklinker mv. Renovering af bade- og omklædningsrum samt depoter (herunder døre og brusere). Renovering og ombygning af nedslidt saunaområde.

Udskiftning af belysningsarmaturer og vinduer i bassinrum og omklædningsrum. Gennemgang og opgradering af installationer (EL og VVS).

Modernisering af vandbehandlingsanlægget.

Udskiftning af nedslidt og utidssvarende bassinudstyr som fx startskamler og bassinlejder. Nyt ventilationsanlæg med ny CTS-styring samt renovering af bassinbund.

 

Michael Vedel
Michael Vedel
Regionsdirektør & Salgschef i øst

Fakta

  • Bygherre: Frederiksberg Kommune
  • Adresse: Sønderjyllands Allé 6, Frederiksberg
  • Arkitekt: Peter Vegge ApS
  • Rådgivningstype: Totalrådgiver
  • Rådgivningsydelse: Registrering, projektering med dispositionsforslag, projektforslag, myndighedsprojekt, hovedprojekt, projektering af bærende konstruktioner, el, VVS og ventilation, vandbehandling/vandteknik, byggeledelse, IKT-ledelse, fagtilsyn, opfølgning, aflevering samt 1 års gennemgang.
  • Anlægssum: 32 mio. kr.
  • Omfang: 930 m²
  • Udførelsesperiode: 2018-2020