Henter indhold
Haderslev Stadion S3

Foto: Hundsbæk & Henriksen

Haderslev Stadion S1

Foto: Hundsbæk & Henriksen

Haderslev Stadion S2

Foto: Hundsbæk & Henriksen

Haderslev Stadion og ungdomsboliger

– Ny tribune, nyt sportel og 42 nye ungdomsboliger

Haderslev har fået 42 nye ungdomsboliger med fællesfaciliteter til Haderslev Idrætsakademi og Stadion. Anlægget rummer derudover otte sportelværelser, samt tribune med plads til 2.866 personer.

Fleksible ungdomsboliger med kontakt til Stadion

De 42 standard og dobbeltværelser er opført som lyse nutidige boliger til unge under uddannelse. Værelserne er indrettet med maksimal fleksibilitet således, at den enkelte beboer har mulighed for at sætte sit personlige præg på boligen. Til hver bolig hører eget badeværelse og tekøkken.

I gangarealet er der etableret fire vinduesnicher mod den fælles hall. Derved skabes kontakt mellem livet i ungdomsboligerne og livet på stadion. Der er endvidere etableret balkon i forbindelse med ungdomsboligernes fælleskøkken.

Sportsligt fællesskab i alle døgnets timer

Tilbuddet om en bolig inden for idrætsanlæggets rammer bidrager til aktivitet på anlægget i alle døgnets timer. Der er skabt et studiemiljø og et sportsligt fællesskab, som rækker endnu længere end det HIC tidligere kunne tilbyde og skolen er dermed gjort endnu mere attraktiv for de unge. Samtidigt er der opnået et sportsanlæg, der også i hverdagene er fyldt med liv.

Sportelværelser – en invitation til besøgende idrætsudøvere

Som en del af det aktive sportsmiljø i Haderslev, modtager sportsudøvere, der deltager i stævner og andre aktiviteter, tilbud om overnatning ved idrætsanlægget. Til formålet er der etableret otte sportelværelser, hver med plads til fire personer, i umiddelbar tilknytning til Stadions nye tribune og ungdomsboligerne.

Etableringen af sportelværelserne sikrer, at sportsudøverne kan drage fuld fordel af det sportslige miljø, der kendetegner hele anlægget. Dette sker bl.a. med den visuelle kontakt, der er skabt i vinduesnicherne, hvorfra man fornemmer atmosfæren både i hall’en og på banen.

Ligeledes giver et vindue i enden af gangen et glimt til ungdomsboligerne, hvor de unge beboere bidrager med liv og aktivitet til bygningen. De besøgende sportsudøvere deltager således ikke alene i de sportslige begivenheder, men får samtidigt en aktiv rolle i det overordnede miljø med sporten i centrum.

Tribune

Endvidere blev der etableret ny tribune med plads til 2.866 personer, skybokse og spillerbokse, som opgraderer Haderslev Fodboldstadion til Superliganiveau.

Uffe Vraa
Uffe Vraa
Afdelingsleder i Horsens

Fakta

  • Bygherre: HFK Tribune ApS og Haderslev Andelsboligforening.
  • Adresse: Stadionvej 7, 6100 Haderslev
  • Rådgivningstype: Ingeniørrådgivning
  • Rådgivningsydelse: Projektering af alle ingeniørdiscipliner
  • Entreprisesum: 50 mio. kr.
  • Omfang: 5.000 m²
  • Udførelsesperiode: Februar 2013 – April 2014