Henter indhold
Tagensvej ungdomsboliger

Foto: Skraafoto Kortforsyningen

Heimstaden – ungdomsboliger i gammel papirfabrik på Nørrebro

I den tidligere Papir- og kartonfabrik på Tagensvej i København er indrettet 199 almene ungdoms-boliger, en kæmpe tagterrasse og lokaler til erhverv, herunder et fitnesscenter. Med inspiration fra ”the Big Apple” er målet med boligerne i “Heimstaden” at skabe gode og nutidige fysiske rammer for unge under uddannelse – og lejlighederne er revet væk!

Bygningen er oprindeligt opført i 1939-1940 som papir- og kartonfabrik og har senest væres hjemsted for Told og Skats kontorer. Det er en 4 og 5 etagers bygning med insitustøbte konstruktioner. Kælderen og en del af stueetagen er indrettet til erhvervslejemål, mens resten af bygningen er indrettet til lejligheder.

Industrielt islæt og optimal udnyttelse af pladsen

Ved renoveringen er det industrielle islæt bevaret med de originale betonlofter og synlige søjler, hvilket giver en spændende kontrast til de moderne lyse lejligheder, som også føles større på grund af loftshøjden på 3,5 m. Højden gør det desuden muligt at flytte sengepladsen op på en hems, mens vindueskarmen kan udnyttes til siddeplads, hvilket gør de små lejligheder ekstra rummelige. Skillevæggene er udført som lette vægge og der er etableret præfabrikerede badekabiner.

Ventilation er udført med decentrale løsninger. Alle tekniske installationer blev fornyet, herunder etablering af nyt varmeanlæg. Alle el-installationer er erstattet med nye.

Der er desuden udført facaderenovering, udskiftning af vinduer, tilgængeligheden er forbedret og der er udført elevatorer og dørtelefoner. De nye store vinduer inviterer lyset ind i lejlighederne og holder samtidig støj fra det pulserende bymiljø på Nørrebro ude.

Fantastiske fællesarealer

Der er etableret en lækker 700 m2 tagterrasse med boldbane og udsigt over byens tage, hvilket krævede en stor konstruktiv afstivning. Derudover er der etableret gårdhave med grønne arealer og opholdsplads, cykelparkering med rampe i kælderen og fælles vaskefaciliteter.

Flemming Hoff
Flemming Hoff
Direktør & Afdelingsleder i Vejle

Fakta

  • Bygherre: NRE Group A/S for AP Pension
  • Adresse: Tagensvej 135, 2200 København NV
  • Entrepriseform: Totalentreprise
  • Arkitekt: Arkitema Architects K/S
  • Entreprenør: NRE Geoup A/S
  • Rådgivningstype: Ingeniørrådgivning
  • Rådgivningsydelse: Totalrådgiver. Projektering af konstruktionerelvvsventilationbrandrådgivning.
  • Anlægssum: 120 mio. kr.
  • Omfang: 11.050 m²
  • Udførelsesperiode: 2015-2017