Henter indhold
vis_skole_komprimeret

Illustration: RUM as

Horsens Gymnasium & HF

De 2 gymnasier Horsens Statsskole og Horsens Gymnasium sammenlægges så det nye gymnasium bliver den næststørste uddannelsesinstitution i Horsens. Skolen placeres på adressen for den nuværende Horsens Statsskole tæt på det kommende campusområde ved banegården og Horsens midtby. Det nye gymnasium kan rumme ca. 1 350 elever og ca. 150 ansatte.

Sammenlægningen giver anledning til en udbygning af de eksisterende faciliteter på Horsens Statsskole på 4 400 m² samt renovering af de eksisterende bygninger. Om- og tilbygningen omfatter undervisningslokaler, faglokaler, laboratorier, fællesarealer, idrætshal, teknik og opbevaringsrum mv.

Bygningens fagklynger er organiseret omkring den 3 etager høje samlingssal som udgør hjertet for alle fagklynger og skaber et sammenhængende flow mellem nyt og gammelt. Samlingssalen er fleksibel og kan benyttes til alt fra gruppearbejde og uformelt ophold til større forsamlinger og events.

Facaden på de nye bygninger er beklædt med træ, som er et vigtigt element i strategien for et bæredygtigt nyt gymnasiebyggeri.

Arkitekt: RUM as

Fakta

  • Konkurrenceprojekt – ikke realiseret
  • Bygherre: Horsens Kommune
  • Adresse: Studentervænget 2, 8700 Horsens
  • Rådgivningsydelse: Projekteringsledelse, registrering af eksisterende forhold, dispositionsforslag, forprojekt, myndighedsprojekt, hovedprojekt,   brugerproces, projektering af el, cts, vvs, konstruktionerventilation, indeklima og energi, afløb i jord, spildevand, regnvand, drænvand, brandrådgivning
  • Omfang:  Udvidelse 4522 m², ‘Samlingen’ (ny bygning) 521 m², kælder samt 1880 m² ny idrætshal. Herudover 400 m² ombygning samt udearealer
  • Arkitekt: RUM as
  • Projektperiode: 2019