Henter indhold
Horsens Sejlklub og Restaurant Pynten ingeniør Hundsbæk & Henriksen A/S

Horsens Sejlklub – Nyt klubhus og Restaurant

HUNDSBÆK & HENRIKSEN var bygherrerådgiver i forbindelse med etableringen af det nye klubhus for Horsens Sejlklub. Bygherrerådgivningen omfattede bl.a. udarbejdelse af byggeprogram og deltagelse i valg af totalentreprenør. Klubhuset på 477 m² er opført med udgangspunkt i den eksisterende grundplan med en 8-kantet midterbygning og 4 påbyggede fløje.

Udover klubfaciliteter underholder bygning Restaurant Pynten som har åbent hele året, hvor der bliver serveret a la carte. Derudover afholdes der selskaber alle ugens dage.

Nybygningens plan er opbygget omkring et centralt placeret 8 kantet højtloftet hovedrum, kaldet rundellen, hvis areal svarer til det oprindelige klubhus fra 1916. Rundellen er bygningens hjerte og indeholder baren, ophold, klubfaciliteter, offentlig tilgængelig restaurant og fordelingsareal for bygningen.​

Bygget på oprindelig plangeometri: Rundellen er omkranset af 4 funktionsfløje, som et stempel af den oprindelige bygning hvad angår plangeometri og i princippet også rummenes funktioner. På den måde er det nye klubhus opført med respekt for den oprindelige idé af arkitekten Viggo Norn.

​Fløjene indeholder klublokale og kapsejladsbureau mod syd, samt toiletter, køkken- og personale-faciliteter mod nord. I gavlen af fløjen mod nordvest ligger en iskiosk med kundeadgang fra plinten.

Nybygningen er hævet som sikring mod forhøjet vandstand, og for at forbedre udsigtsmulighederne til havnen og fjorden.

Niels Lerbech Sørensen
Niels Lerbech Sørensen
Senior, Rådgivende ingeniør

Fakta

  • Bygherre: Horsens Sejlklub
  • Adresse: Langelinie 24, 8700 Horsens
  • Rådgivningstype: Bygherrerådgivning
  • Rådgivningsydelse: Bygherrerådgivning, udarbejdelse af Byggeprogram, deltagelse i valg af totalentreprenør.
  • Omfang: 477 m²
  • Udførelsesperiode: 2012 – 2013