Henter indhold
Hotel Opus Horsens Hundsbaek og Henriksen S1

Hotel Opus i Horsens

– Eksklusivt hotel i skønne omgivelser

Med fin udsigt over Nørrestrand i Horsens er det nyopførte eksklusive Utzon-hotel, Opus, endnu en milepæl for kulturbyen. Hotellet er opført i fire etager med 132 værelser, gourmetrestaurant, storkøkken og konferencelokaler, der kan rumme op til 400 personer. Hotellet har også wellnesscenter og parkeringskælder på 2.700 m².

Wellnesscenter

I parterreetagen blev der etableret et 300 m² stort wellnesscenter med omklædning, behandlingsrum, varmebænke med fodbad, fodmassage, isfontæne, skyl og isskyl, sanarium (sauna), dampbad, sol, fitness, massage og relax.

Pælefunderet parkeringskælder

Via en rampe har gæsterne adgang til parkeringskælderen, som er funderet på pæle dels under bundpladen og dels under de bærende vægge. De bærende vægge er opført af betonelementer, og dækket er TT-elementer i beton. Terrændækket er udført som vandtæt dæk, men er også drænet og ført til pumpebrønd, hvor vandspejlsniveauet kan styres.

Over TT-elementer er der et betonlag opbygget med fald, før en vandtæt membran afslutter konstruktionen før sand/grusopbygning og asfaltbelægning. Væggen langs den ene langside er stabil i sig selv som en støttevæg og den er afstivet vandret ved vandrette betonplader ved bundplade og lige under terræn.

Grundvandskøling, ATES

Klimaanlæggets køledel er baseret på udnyttelse af grundvandet, så elforbrugende kølemaskiner undgås.

Serverrum og sikkerhed

I kælderplan er der etableret 24 m² serverrum, hvori de tekniske installationer udgør følgende:

  • Hoved X-Felt for netværks- og telefoniinstallationer
  • ABA-Overvågningsudstyr. UPS-anlæg
  • Rummet er udstyret med køleanlæg
  • Udstyr for brandslukning, Inergen-anlæg.

 

Uffe Vraa
Uffe Vraa
Afdelingsleder i Horsens

Fakta