Henter indhold
Midtfyns Fritidscenter til hjemmeside kompr

Midtfyns Fritidscenters Svømmehal

Udvidelse og renovering

Hundsbæk & Henriksen har udført totalrådgivningen i forbindelse med udvidelsen og renoveringen af Midtfyns Fritidscenters svømmehal. Midtfyns Fritidscenter er et multifunktionelt kulturhus og ”hele Midtfyns mødested” med plads til en lang række forskelligartede aktiviteter. Udvidelsen af svømme-hallen omfatter bl.a. dimensionering og projektering af et nyt varmtvandsbassin samt renovering af de eksisterende bade- og omklædningsfaciliteter.

Wellness med nyt varmtvandsbassin
I forbindelse med opførelsen af det nye varmtvands-bassin er der opført en ny 200 m2 tilbygning til at huse det 75 m2 bassin samt forberedt for et lille 4m2 koldtvandsbassin. Badeområdet i den nye tilbygning bliver wellnessområde og er en stillezone.

Varmtvandsbassinet har en dybde på 1,3 til 1,4m og en vandtemperatur på 34 grader, mens luft-temperaturen er på 36 grader. Det er udført med 3 overløbsrender og forhøjning med plint ved den ene bassingavl, og er desuden etableret med indløbsdyser i bassinbunden og 3 sæt massagedyser i bassinet.

Forberedelsen for det lille koldtvandsbassin er gjort via støbning af nye bassinvægge og –bund, herunder udførelse af overløbsrender. Det nye bassin er klinkebeklædt. Med forberedelse skal det forstås, at der er indstøbt indløbsdyser i bassin-bunden og udført afløbsrør fra overløbsrenden, så det kan tilsluttes et vandbehandlingsanlæg efterfølgende efter ”plug and play”-princip.

Gamle bassiner i ny bassinbeklædning
Det eksisterende svømmebassin er 25 x 12,5m og rummer 6 baner med en dybde fra 1,15 til 1,70m. I forbindelse med renoveringen er bassinnet blevet opgraderet med ny vandtæt membran og bassinbeklædning i form af klinker, der giver en lang holdbarhed. Vandet i dette bassin er 26 grader, og lufttemperaturen er 28 grader.

Foruden de to store bassiner rummer svømmehallen også et lille bassin på 8 x 12,5m, hvor dybden er 90 cm i hele bassinet og vandtemperaturen er 29 grader. Dette har ligeledes fået ny vandtæt membran, ny klinkebeklædning.

Svømmehallen har omklædningsfaciliteter med sauna og låsbare skabe til både herrer og damer. I forbindelse med projektet renoveres herreomklæd-ningen med ny flisebeklædning og nye handicap-venlige faciliteter.

Flemming Hoff
Flemming Hoff
Direktør & Afdelingsleder i Vejle

Fakta

  • Bygherre: Faaborg Midtfyn Kommune
  • Adresse: Fidtfyns Fritidscenter, Søvej, 5750 Ringe
  • Rådgivningstype: Totalrådgivning
  • Rådgivningsydelse: Totalrådgivning opdelt i dispositionsforslag, projektforslag og forprojekt (myndighedsprojekt), hovedprojekt og udførelse. Herunder projektering af alle ingeniørdiscipliner samt udbud og fagtilsyn. Projektering af alle ingeniørdiscipliner samt byggeledelse og tilsyn i udførelsesperioden.
  • Udførelsesperiode: 2016 – 2017
  • Arkitekt: E+E arkitekter