Henter indhold
skraafoto varbergparken
Park Vest HAB-2 Kompr
Park Vest HAB-1 Kompr

Park Vest i Varbergparken

Rekreativt område med vandrestier 

HUNDSBÆK & HENRIKSEN A/S har projekteret rekreative anlægs i Varbergparkens vestlige del, som er beliggende i naturskønne omgivelser.

I forbindelse med Haderslev Andelsboligforenings omdannelse af Varbergparken i Haderslev, er der etableret et rekreativt område, som giver beboere og andre besøgende mulighed for at nyde områdets grønne arealer. Området er etableret med vandrestier og en bro over det vandløb, der løber igennem parken, samt et opholdsområde med bænk.

Stierne er udført med stemningsfuld belysning og broen er udført i æstetiske materialer med træ og cotenstål, så den harmonerer flot med parkens øvrige arealer og givere et godt modspil til naturens grønne arealer.

Vandrestierne forbinder boligblokkene i Varbergparken og kobler parken med de øvrige omkringliggende offentlige stisystemer, hvilket desuden giver brugerne let adgang mellem Varbergparken og resten af nabolaget i bydelen.

Broen er tegnet i 3D i REVIT og udført med spuns i træ og cotenstål. Den er 4m lang og er etableret ca. 1,5m over vandløbet og i plan med terrænet. Der er desuden etableret et værn langs siderne, så brugerne sikkert kan benytte den og havetraktorer let kan passere den, når området vedligeholdes.

Projektet er udført i totalrådgivning og Hundsbæk og Henriksen var underrådgiver til arkitekt C.F. Møller. Projektet er efterfølgende udført i hovedentreprise.

 

Preben Kristensen
Preben Kristensen
Ingeniør

Fakta

  • Bygherre: Haderslev Andelsboligforening
  • Adresse: Varbergvej, 6100 Haderslev
  • Entrepriseform: Totalrådgivning
  • Arkitekt: C.F. Møller
  • Rådgivningstype: Ingeniørrådgivning
  • Rådgivningsydelse: Ingeniørbistand til arkitekter, beregning,  projektering af stisystemer, bro og belysning langs stier.
  • Udførelsesperiode: 2016 – 2017