Henter indhold
Servicecenter i Gl. Egå

Servicecenter i Gl. Egå

Plejeboliger i Gl. Egå

– Aktivt plejecenter med udsyn til omgivelserne

Det nye plejecenter i Gammel Egå ved Aarhus har fået 72 plejeboliger og tilhørende fælles-/servicearealer samt et selvstændigt servicecenter.

Boliggrupperne er opført i ét plan med et etageareal på 1852,3 m², og er fordelt på tre ens boliggrupper med hver 24 boliger, som placeres rundt om servicecentret.

Det centralt placerede servicecenter fungerer som ankomsthal. Servicecenteret er på 638 m² med fuld kælder, samt 66 m² glasgange/ fordelingsgange, der strækker sig ud og forbindes til boliggrupperne med udsyn til omgivelserne.

Herunder indeholder den enkelte boliggruppe 2 x 12 toværelsesboliger, personalekontor og fællesrum i midterfløjen, der knytter boliggruppen sammen.

Indretning af servicecenter

Servicecentret rummer administration, servicefaciliteter og opholdsrum. Fra trapperum og elevator er der forbindelse til kælder med personale omklædning, beboernes depoter, centralvaskeri, rengøring mm.

I gangarealerne er der arbejdet med at skabe lys, liv og visuelle oplevelser med flydende og dynamiske indre stræder. Der er etableret orangerier, som små pauserum, hvor der er plads til fordybelse eller stille snak med kig til de grønne omgivelser.

Der er forbindelse til personalefaciliteterne og pedellens kontor ved hovedindgangen, samt produktionskøkkenet, café, fysioterapi og et wellnessområde.

Plads til fællesskab

Fællesstuerne er vigtige for beboerne, der tilbringer meget tid på stedet. I den enkelte boliggruppe består den af en fælles kaffestue i to afdelinger, hver med en god og overskuelig tv- og spisestue og et åbent anretterkøkken.

Personalekontoret indeholder mødeplads, hvileplads, samt toilet. Placeringen af kontoret centralt i boliggruppen, gør det nemmere for personalet at fordele sig, være konstant nærværende og have overblik.

Fakta

  • Bygherre: OK-Fonden i samarbejde med med Aarhus Kommune
  • Adresse: Egå Mosevej 27, 8250 Egå
  • Entrepriseform: Gennemført som totalrådgivning – Udført i hovedentrepreise
  • Arkitekt: Skala Arkitekter A/S
  • Rådgivningstype: Projektering af bærende konstruktioner, ventilation, vvs- og elinstallationer samt byggeledelse, budgetstyring og fagtilsyn.
  • Entreprisesum: 68 mio. kr.
  • Udførelsesperiode: Januar 2010 –  Oktober 2016