Henter indhold
Skibshandel beskåret

Skibshandlen, Vejle

Historien møder det moderne med butikslokaler i fredet Skibshandel

HUNDSBÆK & HENRIKSEN A/S har projekteret alle bærende konstruktioner, VVS- og el-installationer i forbindelse med ombygning af den fredede bygning, Skibshandlen, i Vejle, så den nu udgør butikslokaler og erhvervslejemål, der imødekommer nutidens behov. Vi har desuden udført fagtilsyn for alle ingeniørdiscipliner.

Ejendommen er opført i 1887 og var oprindeligt hjem for skibsreder Carl Hansen og fra 1931 blev stueetagen benyttet til skibsproviantering.

Bygningen ejes i dag af et investeringsselskab, som anvender kælder og stueetage til butik, mens de øvrige etager udgør kontorfaciliteter/ erhvervslejemål. Derudover indeholder Skibshandlen et bibliotek og mødelokaler, samt et lounge-område med opholdsarealer øverst i bygningen, hvor der tidligere var tørreloft.

Hovedfokus, som også var den største udfordring i forbindelse med ombygningen, var at fremtidssikre bygningen funktionelt, byggeteknisk og æstetisk og samtidig bevare husets oprindelige karakter og udtryk med den smukke gamle facade, som er kendt for sit unikke murværk.

I forbindelse med ombygningen er der etableret ny tagkonstruktion med kviste og trukket føringsveje og lavet installationer for ventilation, el, belysning og kloak med respekt for bygningens indvendige og udvendige geometri.

På gårdsiden er der opført et nyt markant, men enkelt, indgangsparti, samt en glaskarnap på gavlen af bygningen. Udearealerne, på adressen Havnepladsen 4, er desuden tilpasset bygningens nye formål og har stor rekreativ værdi for brugerne af bygningen.

Indvendigt i bygningen er interiøret holdt i en kvalitet, der spejler den håndværksmæssige værdi af bygningens eksteriør. Der opført en opgang med trappe og et indskudt dæk, så de tre etager er forbundet. De oprindelige mure er blotlagte med rå mursten og står i kontrast til nye vægge, som er holdt i et enkelt udtryk.

Fakta

  • Bygherre: Kirk & Thorsen A/S
  • Adresse: Havnepladsen 4, 7100 Vejle
  • Entrepriseform: Hovedentreprise
  • Arkitekter: Ravn Arkitektur A/S
  • Entreprnør: Ove Larsen A/S
  • Rådgivningsydelse: Projektering af bærende konstruktioner, VVS-, ventilation- og el installationer. Herudover har HUNDSBÆK & HENRIKSEN A/S haft fagtilsyn med alle ingeniørdiscipliner.
  • Anlægssum: 13 mio. kr.
  • Omfang: 690 m²
  • Udførelsesperiode: 2012 – 2014