Henter indhold
Skovvejens Skole Hundsbaek og Henriksen 4
Skovvejens Skole Hundsbaek og Henriksen 3
Skovvejens Skole Hundsbaek og Henriksen 2
Skovvejens Skole Hundsbaek og Henriksen 1

Skovvejens Skole Nr. Jernløse i Holbæk

– Moderniseringen og ombygningen af den eksisterende bygningsmasse af den tidligere Engskovskolen i Holbæk.

For at opfylde de ambitiøse krav, der er til Holbæk Kommunes folkeskoletilbud, skulle Skovvejens Skole, afd. Nr. Jernløse, udvides, energioptimeres og ombygges med særligt fokus på indeklima, dagslys og læringsmiljø.

To nye etager, et fælles samlingspunkt og bedre udnyttelse af kælderlokalerne

For at opfylde de nye krav til bygningerne, er den eksisterende etage revet ned, mens kælderen er bibeholdt. Der er derefter opført to nye etager oven på kælderen.
I stueetagen har skolen fået et stort fælles samlingsrum, hvor en stor trappe er det sociale samlingspunkt.

Til daglig udgør trappen et ”miniauditorium”, hvor skolens ca. 450 børn kan sidde samtidig, en læsetrappe – og et oplagt sted at sætte sig i frikvarteret.

Fokusområder for projektet er:

  • Optimering af den pædagogiske, funktionelle og arkitektoniske sammenhæng og helhed i skolen
  • Optimering af omfanget af ”effektive arealer” til undervisning og ophold, herunder at sikre dagslys og kontakt til uderum
  • At skabe teknisk enkle, bygbare og sikre løsninger.

Projekteringen omfatter tilbygning og renovering af:

  • Ankomsttorv
  • Administrationsafsnit og kontorer
  • Undervisningslokaler
  • Mødelokaler
  • Lærerarbejdspladser
  • Køkken
  • Toilet
  • Personalefaciliteter
  • Tagterrasse
  • Hovedindgang
  • Opgradering af udearealer
Michael Vedel
Michael Vedel
Regionsdirektør & Salgschef i øst

Fakta

  • Bygherre: Holbæk Kommune
  • Adresse: Gl. Skovvej 150B, 4420 Regstrup
  • Entrepriseform: Totalentreprise
  • Entreprenør: STB byg
  • Arkitekt: KPF Arkitekter
  • Rådgivningstype: Ingeniørrådgivning
  • Rådgivningsydelse: Underrådgiver, Ingeniør på konstruktioner, installationer, el og brandstrategi
  • Entreprisesum: 46 mio. kr.
  • Omfang: 3.474 m²
  • Udførelsesperiode: December 2015 – September 2017